waar koop je kunst

waar koop je kunst

Inhoudsopgave artikel

Ben je op zoek naar kunstwerken om je interieur te verrijken? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel gaan we kijken naar waar je kunst kunt kopen en welke opties er zijn, zowel offline als online.

Wanneer je op zoek bent naar kunst, zijn er verschillende mogelijkheden om je keuze te maken. Zo kun je kunst kopen bij kunstwinkels, kunstgalerijen, online platforms en kunstmarkten. Elke optie heeft zijn eigen charme en voordelen.

In de komende secties zullen we dieper ingaan op elke optie. We bespreken bekende kunstwinkels waar je een diverse selectie van kunstwerken kunt vinden. Daarna duiken we in de wereld van kunstgalerijen, waar je originele kunst kunt ontdekken van zowel opkomende als gevestigde kunstenaars. We gaan ook kijken naar de voordelen en mogelijkheden van het online kopen van kunst, en naar kunstmarkten waar je direct in contact kunt komen met kunstenaars.

Heb je altijd al willen weten waar je op moet letten bij het kopen van kunst? We zullen ook enkele tips en suggesties delen over het maken van een weloverwogen keuze en het vinden van authentieke kunstwerken.

Ben je geïnteresseerd in kunst als investering? Dan zullen we de mogelijkheden en overwegingen bespreken voor het kopen van kunst als een waardevolle investering.

Of je nu een kunstliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig naar het kopen van kunst, dit artikel geeft je de nodige inzichten en inspiratie om je eigen unieke kunstcollectie te starten. Blijf lezen om te ontdekken waar je kunst kunt kopen en welke optie het beste bij jou past.

Kunstwinkels

Een populaire optie om kunst te kopen is bij kunstwinkels. Deze winkels hebben vaak een diverse selectie van kunstwerken, van schilderijen tot sculpturen. Kunstliefhebbers kunnen er terecht om unieke stukken te vinden die passen bij hun individuele smaak en stijl.

In kunstwinkels kun je je laten inspireren door verschillende kunstvormen en kunstenaars. Of je nu op zoek bent naar een kleurrijk schilderij voor aan de muur, een abstract beeldhouwwerk dat een statement maakt in je interieur, of een keramiekstuk dat je collectie completeert, kunstwinkels bieden een gevarieerd aanbod voor elke kunstliefhebber.

Enkele bekende kunstwinkels

 • Galerie Arti-Shock
 • Kunsthandel Simonis & Buunk
 • Galerie Vromans
 • Kunsthandel P. de Boer

“Kunstwinkels bieden een unieke mogelijkheid om kunstwerken persoonlijk te ervaren en in contact te komen met de kunstenaars zelf.” Galerie Arti-Shock

In deze kunstwinkels vind je vaak kunstwerken van zowel opkomende als gevestigde kunstenaars. Ze bieden ook ondersteuning en advies bij het selecteren van kunstwerken die passen bij je voorkeuren en budget. Kunstwinkels zijn de perfecte plaatsen om je kunstcollectie uit te breiden en tevens kunstenaars te ondersteunen door het kopen van hun werk.

Kunstgalerijen

Een andere geweldige manier om kunst te kopen is door een bezoek te brengen aan kunstgalerijen. Kunstgalerijen bieden een unieke ervaring waar je originele kunstwerken kunt bewonderen en aanschaffen. Hier vind je kunstwerken van zowel opkomende talenten als gevestigde kunstenaars, waardoor je een breed scala aan stijlen en thema’s kunt ontdekken.

Wat kunstgalerijen nog interessanter maakt, is dat je meestal de kans krijgt om de kunstwerken persoonlijk te ervaren. Je kunt de details van het kunstwerk bewonderen, de gebruikte technieken bestuderen en de emoties voelen die het kunstwerk oproept.

Er zijn talloze kunstgalerijen over de hele wereld die prachtige kunstwerken tentoonstellen. Enkele bekende kunstgalerijen zijn:

 • Guggenheim Museum, New York
 • Musée d’Orsay, Parijs
 • Tate Modern, Londen
 • Museo Nacional del Prado, Madrid
 • National Gallery of Art, Washington D.C.

Beginnen met het bezoeken en kopen van kunst in galerijen

Als je geïnteresseerd bent in het bezoeken en kopen van kunst in galerijen, zijn er een paar tips die je kunt volgen:

 1. Research: Doe voorafgaand aan je bezoek onderzoek naar welke kunstgalerijen de moeite waard zijn om te bezoeken. Kijk naar de tentoonstellingen die op dat moment plaatsvinden en welke kunstenaars er worden vertegenwoordigd.
 2. Plan je bezoek: Maak een plan voor je bezoek aan de kunstgalerij, zodat je genoeg tijd hebt om alles te bekijken. Neem ook de openingstijden en eventuele speciale evenementen of rondleidingen in overweging.
 3. Wees nieuwsgierig: Stel vragen aan de medewerkers van de galerij en wees nieuwsgierig naar de kunstwerken. Laat je informeren over de achtergrond van het kunstwerk, de kunstenaar en de gebruikte technieken.
 4. Neem je tijd: Neem de tijd om elk kunstwerk in je op te nemen. Bestudeer de details en laat de emoties die het kunstwerk oproept op je inwerken.
 5. Overweeg een aankoop: Als een kunstwerk je aanspreekt, overweeg dan om het te kopen. Praat met de galeriehouder over de prijs, voorwaarden en mogelijkheden voor verzending of bezorging.

Door kunstwerken in galerijen te bekijken en te kopen, kun je een unieke en waardevolle toevoeging aan je kunstcollectie maken. Dit is een geweldige manier om kunstenaars te ondersteunen en je huis of kantoorruimte te verrijken met prachtige kunstwerken.

Kunst online kopen

In dit digitale tijdperk is het ook mogelijk om kunst online te kopen. Het online kopen van kunst biedt verschillende voordelen en gemakken voor kunstliefhebbers.

Een van de belangrijkste voordelen is de uitgebreide keuze aan kunstwerken die beschikbaar is op online platforms. Je hebt toegang tot een breed scala aan stijlen, genres en kunstenaars van over de hele wereld. Of je nu op zoek bent naar moderne schilderijen, abstracte sculpturen of fotografie, er is altijd wel iets te vinden dat bij jouw smaak en interieur past. Je kunt eenvoudig door de collecties bladeren, kunstwerken vergelijken en de perfecte toevoeging aan jouw kunstcollectie vinden.

Daarnaast biedt online kunst kopen ook het voordeel van gemak. Je kunt kunstwerken vanuit het comfort van je eigen huis bekijken en kopen, zonder de noodzaak om fysieke winkels of galerijen te bezoeken. Dit bespaart je niet alleen tijd, maar ook reiskosten en eventuele reisbeperkingen die je kunt tegenkomen.

Een ander voordeel van het online kopen van kunst is de transparantie en informatie die wordt geboden op online platforms. Je krijgt gedetailleerde beschrijvingen van kunstwerken, inclusief afmetingen, materialen en technieken die gebruikt zijn. Bovendien worden de meeste kunstwerken begeleid door foto’s van hoge kwaliteit, zodat je een goed beeld krijgt van het kunstwerk voordat je het koopt. Daarnaast kun je vaak ook achtergrondinformatie vinden over de kunstenaar en zijn of haar inspiratiebronnen.

Om unieke kunstwerken online te vinden, zijn er verschillende betrouwbare online platforms waar je terecht kunt. Enkele populaire en gerenommeerde platforms zijn Artsy, Saatchi Art en Etsy. Deze platforms bieden een breed scala aan kunstwerken, variërend van betaalbaar werk van opkomende kunstenaars tot exclusieve stukken van gevestigde namen.

Als je op zoek bent naar de perfecte kunstwerken om jouw interieur te verrijken, overweeg dan zeker om online naar kunst te kijken. Het is gemakkelijk, biedt een uitgebreide selectie en stelt je in staat om unieke kunstwerken te vinden die passen bij jouw stijl en smaak.

“Het online kopen van kunst biedt toegang tot een wereld van mogelijkheden en creativiteit, allemaal met slechts een paar klikken.”

Image beschrijving: Kunstwerk met levendige kleuren en abstracte vormen.

Originele kunst kopen

Een van de belangrijkste aspecten van het kopen van kunst is ervoor zorgen dat je originele kunstwerken koopt. Het bezitten van een authentiek en uniek kunstwerk kan een waardevolle toevoeging zijn aan je kunstcollectie en je interieur verrijken.

Maar hoe kun je er zeker van zijn dat je originele kunst koopt? Hier zijn enkele tips en richtlijnen om je te helpen bij het vinden en aanschaffen van authentieke kunstwerken:

 1. Vertrouw op gerenommeerde bronnen: Koop kunstwerken bij gerenommeerde kunstwinkels, kunstgalerijen of betrouwbare online platforms. Deze bronnen zorgen ervoor dat de kunstwerken die ze aanbieden authentiek zijn en van hoge kwaliteit.
 2. Onderzoek en verifieer: Ga op onderzoek uit voordat je een kunstwerk koopt. Leer meer over de kunstenaar en zijn of haar stijl. Verifieer de echtheid van het kunstwerk door de nodige documentatie en certificaten op te vragen.
 3. Werk direct samen met kunstenaars: Overweeg om rechtstreeks kunstwerken te kopen van kunstenaars. Dit stelt je in staat om een persoonlijke band met de kunstenaar op te bouwen en ervoor te zorgen dat je een origineel kunstwerk rechtstreeks uit de handen van de kunstenaar koopt.
 4. Ken de marktwaarde: Onderzoek de marktwaarde van vergelijkbare kunstwerken om ervoor te zorgen dat je een eerlijke prijs betaalt voor het kunstwerk dat je wilt kopen.

Tip: Het is altijd een goed idee om te investeren in een professionele kunsttaxateur om de echtheid en waarde van een kunstwerk te beoordelen voordat je het koopt. Een taxateur kan je helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing en je gemoedsrust bieden.

Door deze tips toe te passen, kun je met vertrouwen en zekerheid originele kunstwerken kopen die een blijvende waarde hebben. Geniet van het proces van het vinden en verzamelen van kunst en vul je leefruimte met unieke en inspirerende kunstwerken.

originele kunst kopen

Kunstmarkten

Een andere spannende manier om kunst te ontdekken en te kopen, is door een bezoek te brengen aan kunstmarkten en kunstbeurzen. Deze evenementen bieden een unieke kans om in contact te komen met getalenteerde kunstenaars en hun prachtige creaties te bewonderen.

Tijdens kunstmarkten en beurzen vind je vaak een breed scala aan kunstwerken, variërend van schilderijen en sculpturen tot fotografie en handgemaakte objecten. Het is de perfecte gelegenheid om kunst in verschillende stijlen en mediums te verkennen en te ervaren.

Tijdens deze evenementen kun je ook rechtstreeks in gesprek gaan met de kunstenaars zelf. Dit biedt een unieke kans om meer te weten te komen over hun inspiratie, technieken en achtergrond. Het is een geweldige manier om een persoonlijke verbinding met de kunstenaar te maken en een dieper begrip te krijgen van het kunstwerk.

Enkele bekende kunstmarkten en beurzen die je kunt bezoeken zijn:

 • Panorama Mesdag
 • De KunstRAI
 • Art Breda
 • ART Rotterdam
 • De Nationale Kunstdagen

Deze evenementen vinden plaats op verschillende locaties en bieden een uitgebreide selectie van kunstwerken samengesteld door kunstenaars, galerijen en kunsthandelaars. Het is een geweldige manier om kunst te ontdekken en mogelijk je volgende favoriete kunstwerk te verwerven.

Neem de tijd om kunstmarkten en beurzen in je omgeving op te zoeken en plan een dagje uit om je onder te dompelen in de kunstwereld. Je zult versteld staan van de verscheidenheid aan kunst die wordt tentoongesteld en de inspiratie die je zult opdoen.

Advies bij het kopen van kunst

Bij het kopen van kunst is het belangrijk om rekening te houden met enkele factoren. Of je nu een ervaren kunstkoper bent of net begint, het maken van een weloverwogen keuze is essentieel. Hier zijn enkele tips en suggesties om je te helpen bij het kopen van kunst:

 • Bepaal je budget: Stel voor jezelf een budget vast voordat je op zoek gaat naar kunstwerken. Hiermee kun je je selectie beperken en voorkomen dat je meer uitgeeft dan je wilt.
 • Doe onderzoek: Leer zoveel mogelijk over verschillende kunststijlen, -periodes en -kunstenaars. Dit helpt je bij het ontwikkelen van je eigen smaak en het begrijpen van de waarde van kunstwerken.
 • Ga naar galerijen en tentoonstellingen: Bezoek kunstgalerijen, tentoonstellingen en kunstbeurzen om het werk van verschillende kunstenaars te bekijken. Dit geeft je de mogelijkheid om kunstwerken in het echt te zien en te ervaren.
 • Stel vragen: Aarzel niet om vragen te stellen aan galeriehouders, kunstexperts of kunstenaars. Zij kunnen je waardevolle inzichten geven en helpen bij het maken van een beslissing.
 • Vertrouw op je gevoel: Kunst is subjectief en wat voor de ene persoon werkt, kan voor de andere persoon anders zijn. Luister naar je intuïtie en kies kunstwerken waar je een emotie bij voelt.

Door deze richtlijnen te volgen, kun je een succesvolle kunstaankoop doen die perfect past bij jouw smaak en interieur.

advies bij het kopen van kunst

“Kunst kopen is een persoonlijke ervaring. Het gaat niet alleen om het vinden van een mooi kunstwerk, maar ook om het creëren van een unieke sfeer in huis.”

– Lisa Verhoeven, kunstliefhebber

Kunst kopen als investering

Naast het esthetisch genot dat kunst met zich meebrengt, kan kunst ook een waardevolle investering zijn. Het kopen van kunstwerken kan een slimme financiële zet zijn, aangezien sommige kunstwerken in waarde kunnen stijgen. Bij het investeren in kunst zijn er echter enkele overwegingen die je in gedachten moet houden.

Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen dat kunst een langetermijninvestering is. Het kan jaren, zo niet decennia, duren voordat de waarde van een kunstwerk aanzienlijk stijgt. Daarom is geduld essentieel bij het investeren in kunst. Je moet bereid zijn om je kunstwerken voor langere tijd te behouden en te wachten op het juiste moment om te verkopen.

Daarnaast is het belangrijk om je goed te informeren en onderzoek te doen voordat je kunstwerken als investering aanschaft. Leer meer over de kunstenaar, de periode waarin het kunstwerk is gemaakt en de marktprestaties van vergelijkbaar werk. Het is ook verstandig om advies in te winnen bij experts op het gebied van kunstinvesteringen, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen.

Enkele bekende kunstenaars waarvan het werk in waarde is gestegen, zijn onder andere Vincent van Gogh, Pablo Picasso en Andy Warhol. Deze kunstenaars hebben niet alleen een belangrijke bijdrage geleverd aan de kunstgeschiedenis, maar hun werken worden ook hoog gewaardeerd door verzamelaars en investeerders. Het kan de moeite waard zijn om kunstwerken van bekende kunstenaars te overwegen als je geïnteresseerd bent in het investeren in kunst.

FAQ

Waar kan ik kunst kopen?

Je kunt kunst op verschillende plaatsen kopen, zowel online als offline. Enkele opties zijn kunstwinkels, kunstgalerijen, kunstmarkten en kunstbeurzen. Daarnaast is het ook mogelijk om kunst online te kopen.

Welke kunstwinkels zijn er?

Er zijn verschillende kunstwinkels waar je terecht kunt voor kunstaankopen. Enkele bekende kunstwinkels zijn Galerie Beeldkracht, Kunstuitleen De Bevelanden en Kunstlokaal №8.

Waar kan ik kunstgalerijen vinden?

Kunstgalerijen zijn te vinden in veel steden. Enkele bekende kunstgalerijen zijn het Stedelijk Museum Amsterdam, het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum.

Wat zijn betrouwbare online platforms om kunst te kopen?

Voor het online kopen van kunst kun je terecht op platforms zoals Catawiki, Etsy en Artsy. Deze platforms bieden een breed scala aan kunstwerken van verschillende kunstenaars.

Hoe weet ik dat ik originele kunst koop?

Bij het kopen van kunst is het belangrijk om op de authenticiteit te letten. Koop kunstwerken bij erkende winkels, galerijen en online platforms die authenticiteit kunnen garanderen. Vraag ook altijd om een certificaat van echtheid.

Welke kunstmarkten en beurzen zijn er?

Enkele bekende kunstmarkten en beurzen zijn de Affordable Art Fair, Art Rotterdam en PAN Amsterdam. Deze evenementen bieden de mogelijkheid om kunst te kopen en direct in gesprek te gaan met kunstenaars.

Waar moet ik op letten bij het kopen van kunst?

Bij het kopen van kunst is het belangrijk om je eigen smaak en voorkeur te volgen. Daarnaast kun je letten op de kwaliteit van het kunstwerk, de reputatie van de kunstenaar en de waardeontwikkeling van vergelijkbaar werk.

Kan kunst ook een waardevolle investering zijn?

Ja, kunst kan een waardevolle investering zijn. Sommige kunstwerken stijgen in waarde na verloop van tijd. Het is echter belangrijk om grondig onderzoek te doen en advies in te winnen voordat je kunst koopt als investering.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest