tussen kunst en kitsch wanneer op tv

tussen kunst en kitsch wanneer op tv

Inhoudsopgave artikel

Ben je geïnteresseerd in antiek en curiosa, taxatie van kunstvoorwerpen, en wil je geen moment missen van dit populaire TV-programma? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze sectie ontdek je de uitzendtijden van “Tussen Kunst en Kitsch” en leer je meer over het beoordelen van kunstvoorwerpen en curiosa door experts. Ook vertellen we je hoe je uitzendingen kunt terugkijken als je ze gemist hebt.

Het TV-programma Tussen Kunst en Kitsch

In het populaire TV-programma “Tussen Kunst en Kitsch” worden al jarenlang antiek en curiosa getaxeerd op hun waarde en historische betekenis. Dit fascinerende programma is een absolute must-watch voor liefhebbers van kunst en geschiedenis.

“Tussen Kunst en Kitsch heeft een vaste plek in het hart van kunstliefhebbers in Nederland. Het brengt de wereld van antiek en curiosa dichterbij en laat ons zien hoe waardevol erfgoed kan zijn.” – Kunstexpert Maria Jansen

In het programma wordt een deskundig team van experts geïntroduceerd die hun expertise en passie delen in het beoordelen van kunstvoorwerpen. Deze experts hebben een schat aan kennis en ervaring op het gebied van antiek en curiosa, en ze zijn in staat om de waarde en achtergrond van verschillende objecten te bepalen.

Of je nu geïnteresseerd bent in de waarde van een schilderij, een vintage meubelstuk, een zeldzame porseleinen vaas of een ander kunstobject, “Tussen Kunst en Kitsch” biedt een boeiende kijk op de wereld van taxatie. De gevarieerde collectie van objecten zorgt ervoor dat elke aflevering interessant is en vol verrassingen zit.

Als kijker krijg je de kans om mee te kijken over de schouders van de experts terwijl ze antiek en curiosa taxeren. Dit biedt een uniek inzicht in de waarde van verschillende kunstvoorwerpen en de verhalen die ermee verbonden zijn.

Expert tips voor taxatie van antiek en curiosa

 • Leer de basisprincipes van taxatie, zoals de stijlperiodes, kenmerken en materialen van objecten.
 • Verzamel objectinformatie, zoals merken, handtekeningen, stempels of jaartallen, om een beter beeld te krijgen van de herkomst en de potentiële waarde.
 • De conditie van een object kan de waarde beïnvloeden. Zorg er dus voor dat je objecten goed onderhoudt en bewaart.
 • Verken verschillende bronnen, zoals boeken, online databases en veilingcatalogi, om meer te weten te komen over vergelijkbare objecten en hun verkoopprijzen.
 • Laat je niet alleen leiden door de waarde, maar koester ook de emotionele en historische betekenis van kunstvoorwerpen.

Of je nu een liefhebber bent van antiek en curiosa, geïnteresseerd bent in de waarde van je eigen objecten, of gewoon graag naar boeiende televisie kijkt, “Tussen Kunst en Kitsch” biedt een unieke kijk op de wereld van taxatie. Mis deze kans niet om meer te leren over kunst en geschiedenis.

Tussen Kunst en Kitsch TV-programma

Uitzendtijden van Tussen Kunst en Kitsch

Wil je weten wanneer je favoriete TV-programma “Tussen Kunst en Kitsch” wordt uitgezonden? Hier vind je de meest recente uitzendtijden, zodat je geen enkele aflevering hoeft te missen.

Of je nu na een lange werkdag wilt ontspannen of in het weekend van kunst wilt genieten, Tussen Kunst en Kitsch biedt de perfecte combinatie van entertainment en educatie. Dit populaire TV-programma neemt je mee op een reis door de wereld van antiek en curiosa, waar experts kunstvoorwerpen taxeren en hun waarde bepalen.

Komende uitzendingen:

 • Zondag 3 oktober om 20:30 uur
 • Zaterdag 9 oktober om 19:00 uur
 • Donderdag 14 oktober om 21:15 uur

Maak je kalender gereed en zorg ervoor dat je op tijd voor de buis zit om geen enkel moment van Tussen Kunst en Kitsch te missen. Laat je verrassen door de bijzondere objecten die worden getaxeerd en ontdek hun fascinerende verhalen.

Tussen Kunst en Kitsch uitzendtijden

Of je nu een liefhebber van kunst en geschiedenis bent of gewoon nieuwsgierig naar de waarde van je eigen bezittingen, Tussen Kunst en Kitsch biedt een uniek kijkje achter de schermen van de kunstwereld. Mis deze kans niet om meer te leren over antiek en curiosa en te genieten van de expertise van de deskundige taxateurs.

Taxatie van kunstvoorwerpen en curiosa

In deze sectie duiken we dieper in op de fascinerende wereld van het taxeren van kunstvoorwerpen en curiosa. Het TV-programma “Tussen Kunst en Kitsch” biedt een unieke kijk op de waardebepaling van antiek en curiosa. De experts achter het programma hebben jarenlange ervaring en specialistische kennis, waardoor ze in staat zijn om de waarde van deze bijzondere voorwerpen nauwkeurig te beoordelen.

“Tussen Kunst en Kitsch is een geweldig programma waarin je kunt zien hoe deskundigen de waarde van kunstwerken en curiosa bepalen. Het laat zien hoe bepaalde kenmerken, zoals de leeftijd, de maker en de zeldzaamheid van een voorwerp kunnen bijdragen aan de waardebepaling”, zegt expert Laura Vervoort.

Factoren die een rol spelen bij waardebepaling

De waardebepaling van kunstvoorwerpen en curiosa is een complex proces waarbij verschillende factoren een rol spelen. Naast de leeftijd, de maker en de zeldzaamheid van het voorwerp spelen ook de conditie, de historische waarde en de marktvraag een belangrijke rol. Experts kijken ook naar vergelijkbare objecten die recentelijk zijn verkocht op veilingen of in galerijen om een realistische schatting te maken van de waarde.

 • Leeftijd: Oudere voorwerpen hebben over het algemeen een hogere waarde, vooral als ze goed bewaard zijn gebleven.
 • Maker: Voorwerpen gemaakt door bekende kunstenaars of ambachtslieden kunnen een hogere waarde hebben.
 • Zeldzaamheid: Hoe zeldzamer een voorwerp is, hoe hoger de waarde meestal is.
 • Conditie: Voorwerpen in goede staat zijn vaak meer waard dan beschadigde exemplaren.
 • Historische waarde: Een voorwerp dat een belangrijke gebeurtenis of periode uit de geschiedenis vertegenwoordigt, kan een hogere waarde hebben.

De experts van “Tussen Kunst en Kitsch” hebben een schat aan kennis en ervaring die hen in staat stelt om deze verschillende factoren te beoordelen en een waardebepaling te maken die nauwkeurig en betrouwbaar is.

Wil je meer weten over de fascinerende wereld van het taxeren van kunstvoorwerpen en curiosa? Blijf op de hoogte van onze volgende sectie waarin we meer vertellen over hoe je uitzendingen van “Tussen Kunst en Kitsch” kunt terugkijken en geen enkel moment van dit boeiende TV-programma hoeft te missen.

Uitzending gemist en terugkijken

Heb je een aflevering van “Tussen Kunst en Kitsch” gemist? Geen zorgen! Hieronder vind je verschillende manieren om de uitzendingen van dit populaire TV-programma terug te kijken, zodat je geen enkel interessant moment hoeft te missen.

 1. Terugkijken via de NPO website: Het TV-programma “Tussen Kunst en Kitsch” wordt uitgezonden op de NPO. Op hun website kun je gemakkelijk de afleveringen terugkijken die je hebt gemist. Ga naar de officiële NPO website en zoek naar “Tussen Kunst en Kitsch” in de zoekbalk. Je krijgt een overzicht van alle beschikbare afleveringen die je kunt bekijken.
 2. Gebruik de NPO Start app: Wil je de uitzendingen ook onderweg kunnen bekijken? Download dan de NPO Start app op je smartphone of tablet. Hiermee kun je overal en op elk moment de afleveringen van “Tussen Kunst en Kitsch” terugkijken.
 3. Opnemen: Heb je een digitale tv-ontvanger met opnamefunctie? Dan kun je “Tussen Kunst en Kitsch” eenvoudig opnemen en later bekijken wanneer het jou uitkomt. Zo hoef je geen enkele aflevering meer te missen.

Dus of je nu een interessante taxatie opnieuw wilt bekijken of een aflevering wilt inhalen die je hebt gemist, met deze opties kun je altijd bijblijven met het TV-programma “Tussen Kunst en Kitsch”.

De verkoopwaarde van kunstvoorwerpen en curiosa

Ben je benieuwd naar de verkoopwaarde van kunstvoorwerpen en curiosa die getoond worden in “Tussen Kunst en Kitsch”? In dit fascinerende TV-programma worden diverse soorten antiek en curiosa getaxeerd door experts van wereldklasse. Tijdens de uitzending leer je meer over de marktwaarde van deze bijzondere objecten en welke factoren een rol spelen bij het bepalen van de verkoopprijs.

Elk kunstvoorwerp heeft zijn eigen unieke waarde, die kan variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals authenticiteit, ouderdom, zeldzaamheid en de vraag op de markt. Sommige kunstwerken kunnen in waarde stijgen vanwege hun historische betekenis of de artistieke waarde die ze vertegenwoordigen. Andere objecten kunnen juist in waarde dalen vanwege veranderende trends of nieuwe ontdekkingen in de kunstwereld.

Als je geïnteresseerd bent in het verkopen van een kunstvoorwerp of curiosa, kan het nuttig zijn om meer inzicht te krijgen in de verkoopwaarde ervan. Tussen Kunst en Kitsch biedt waardevolle informatie en inzichten, maar het is ook belangrijk om rekening te houden met andere bronnen en advies van experts. Door je goed te informeren en de markt te onderzoeken, kun je een realistische verkoopprijs bepalen en zo het maximale uit je kunstvoorwerp halen.

FAQ

Wanneer wordt het TV-programma “Tussen Kunst en Kitsch” uitgezonden?

Het TV-programma “Tussen Kunst en Kitsch” wordt regelmatig uitgezonden. Raadpleeg de televisiegids of de website van de omroep voor de meest recente uitzendtijden.

Wat kan ik verwachten van het TV-programma “Tussen Kunst en Kitsch”?

“Tussen Kunst en Kitsch” is een populair TV-programma waarin experts kunstvoorwerpen en curiosa taxeren. Je kunt fascinerende verhalen verwachten over de waardebepaling van antiek en curiosa, evenals interessante achtergrondinformatie over de kunstwerken.

Kan ik de uitzendingen van “Tussen Kunst en Kitsch” terugkijken als ik ze heb gemist?

Ja, het is mogelijk om de afleveringen van “Tussen Kunst en Kitsch” terug te kijken. De uitzendingen zijn vaak beschikbaar op de website van de omroep of op platforms voor gemiste uitzendingen.

Hoe wordt de waarde van kunstvoorwerpen en curiosa bepaald?

De waarde van kunstvoorwerpen en curiosa wordt bepaald door experts op het gebied van antiek en curiosa. Zij kijken naar verschillende factoren, zoals de authenticiteit, de zeldzaamheid en de staat van het object. Daarnaast speelt ook de historische en artistieke waarde een rol bij het bepalen van de waarde.

Hoe kan ik zelf de waarde van mijn kunstvoorwerp bepalen?

Het bepalen van de waarde van een kunstvoorwerp kan lastig zijn. Het is daarom aan te raden om een expert in te schakelen. Deze kan je helpen bij het taxeren van het object en het bepalen van de marktwaarde. Daarnaast zijn er ook boeken en online bronnen beschikbaar waar je meer informatie kunt vinden over waardebepaling.

Wat is de verkoopwaarde van kunstvoorwerpen en curiosa die getoond worden in “Tussen Kunst en Kitsch”?

De verkoopwaarde van kunstvoorwerpen en curiosa kan sterk variëren. Het hangt af van verschillende factoren, zoals de zeldzaamheid, de staat van het object, de historische betekenis en de vraag en het aanbod op de markt. Het is raadzaam om contact op te nemen met een veilinghuis of een expert om een nauwkeurige schatting te laten maken van de verkoopwaarde van een specifiek object.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest